Ibland så är det extra gott att lyxa till frukosten med lite nygräddat.

Speciellt när man är ledig och har tid att sitta kvar än längre stund vid fukostbordet och bara får vara. 

Mina grabbar hade önskemål om scones till frukost och vi satte genast igång. 

Denna gå gen blev det sconesmuffins med blandade fröer.

Jag valde att göra 12 stora sconesmuffins.

Vill man göra mindre och fler än 12 är det bara till att göra mindre bollar av degen. 

Tänk bara på att eventuellt korta ner gräddningstiden lite. 

Så här gjorde vi våra sconesmuffins.

Recept:

Ca 12 stora 

Recept:

Ca 7 1/2 - 8 dl mjöl

4 dl mjölk

1 tsk salt

1 tsk socker

1 dl rapsolja

5 tsk bakpulver 

1 dl blandade fröer tex sesam, solros och pumpa. ( kan uteslutas helt) 

Sätt ugnen på 250 grader.

Gör så här :

Blanda samman dem torra ingredienserna.

Tillsätt oljan mjölken och fröerna.

Arbeta snabbt ihop en deg.

Ta fram en muffinsplåt och klä plåten med muffinspapper. 

Forma stora bollar och fyll formarna. 

Grädda i mitten av ugnen ca 12 - 13 minuter. 

Smaklig spis :)